Pages

20 Disember 2010

Tart kelapa

TART kelapa ini saya  berasa sedikit lemak tetapi lembab sedikit. Bagi mereka yang ingin membuat kulit pai ini bolehhlah dapatkan daripada link yang saya kongsikan di bawah nih.  Jika mahu rasa coklat anda boleh mencurahkan coklat cair atas tart ini atau letakkan krim diatasnya. Pasti rasanya berlainan.  selamat mencuba.


Bahan-bahan Kulit pai
Untuk resipi kulit pai sila klik di sini

Bahan-bahan Isian
125gm mentega
300ml susu
80gm gula
5biji telur
90gm kelapa kering
Coklat atau krim untuk dihias

Cara-cara penyediaan
  1. Gaulkan semua bahan-bahan dan isikan dalam sarung kulit tart yang belum dibakar bersaiz 12 inci.
  2. Bakar dalam ketuhar selama 25-30 minit atau sehingga tart menjadi perang.
  3. Hiaslah dengan menuang coklat atau paipkan krim di atasnya.

0 comments: